//Forever Imperfect



akhirnya sampai jugak ke rumah ku,syurga ku di kuala kubu bharu.suprise untuk mak and abah.aku tak bagi tahu langsung yang aku nak balik.aku cuti sem pon dorang tak tahu owh.hehe jahatnya aku ==.tahu tahu je dorang terkejut tengok aku muncul depan pintu bilik aku tadi.dengan assalammuailaikum nya tak de,aku terus masuk rumah.aku memang macam ni .perangai agak macam gampreng :\
***
kalau sampai dekat rumah je secara automatik otak aku akan blurr.sebab aku tak tahu nak buat apa dekat rumah ni.nak keluar?err aku jarang keluar rumah.bukan jage muka or what,but kalau aku keluar pon aku tak tahu hale tuju aku nak kemana.kadang kadang tu kalau bosan sangat aku akan start motor then vroomm vroomm ke rumah cousin aku.nak start kereta?mak and abah aku still tak yakin yang aku boleh bawak kete.sebab dorang still anggap aku macam budak kecik lagi :\ huwaaaa aku dah besar lah weh.korang percaye tak,percaye tak?umur aku dah 18 tw.sampai bila nak layan aku macam budak kecik lagi :'(
***
warge facebook pon kejam sangat sangat,sebab kadang kadang ade yang cakap aku form3 lah,form4 lah.wtf haa == aku dah tua lah.dah boleh jadi bini orang tahu tak.so yang dekat luar sane tu cepat cepat lah meminang aku okey.promote diri sendiri yang tak laku ni kejap :\ zura oh zura.huwaaaa now aku sedih sangat sangat weh.lappy aku ni kena virus.kalau aku skype je kan mule lah keluar link yang mengarut ngarut dekat chat kawan kawan aku.sampaikan dorang tanye link ape tu.aku sendiri pon penat nak jawab soalan yang bertubi tubi tu. lappy ni baru je aku beli weh.tak sampai lima bulan rasenya.tapi gaye lappy ni macam dah guna 100 tahun je.
***
setiap hari aku belai kau,manje kan kau,usap kau,lap cermin kau,so ape lagi yang kau nak ha lappy?jangan buat aku macam ni boleh tak,boleh tak!sambil hentak hentak kaki macam berok dekat umah korang =='!
jangan kau bilang yang aku harus beli lappy baru.watlek!nanti mesti lah abah aku pot pet dekat telinga aku.sebab sebelum ni aku guna computer je then computer tu letak dalam bilik aku,so aku lah yang menguasai sampaikan computer tu jahanam.tak boleh buka :\ then lepas tu abah aku belikan lappy acer pulak.but lappy tu kan hilang owh.huwaaaa malang kan nasib aku?now ni lappy yang kedua pulak.abah dah warning kalau hilang lagi dah tak de lappy untuk ku :'( 
***
so kalau lappy ni rosak,aku tak tahu nak buat apa lagi.aku kesian je dekat abah and mak aku.dah banyak duit yang dorang keluarkan untuk aku.lagi lagi bila dah masuk study ni.peti ais,lappy,then macam macam lagi lah yang dorang belikan.duit belanja abah bagi 100 dalam seminggu aku habiskan macam tu je,then aku call abah lagi,suruh masuk kan duit.aku mana pernah call dorang tanya khabar or what.aku just call if nak duit je.jahat kan aku :'( ciri ciri anak derhake ni.okey tak pe lepas ni aku try berubah jadi yang lebih bagus.amin.
***
tadi abah gedik gedik dengan aku weh.aku ni dah la suke silent handphone then aku suke letak merate rate handphone aku tu.lepas mandi tadi aku nak charge handphone aku,but cari punya cari tak jumpa.cuak tahap gaban.dalam hati aku risau sangat dah sebab handphone aku silent then btry pulak low.kalau aku mizkol pon just ade bunyi beepp je.tu pon sekali je beepp nya.then aku try mizkol but ade suara bohsia cakap nombor yang anda dail bla bla bla ==.dammm!!handphone aku mesti habis btry ni.okey tak pe,aku cari seluruh celah lubang yang ada.yang tak boleh bla dalam peti ais pon aku cari.sebab sebelum aku mandi,aku sempat singgah  dekat peti ais then makan buah apple,dengan hanya tuala sahaja di badan.jijik kan?
***
dah penat aku cari tu,aku masuk bilik mak aku then tanya abah nampak tak handphone.tapi abah aku jawab macam ni "tak tahu.abah nak tidur ni,tutup lampu cepat" errr lain macam je ni.terus aku serbu abah aku and tarik tangan dia yang ade dekat bawah bantal tu.tupp tupp tengok ade handphone aku dekat tangan dia.okey abah,ni sangat lawak kan!tahu tak menitik peluh orang mencari handphone tu!pandai bergurau kan =='!

#mahulappybaru#

Older Post | Newer Post