//Forever Imperfect



Jumaat 5.02 am.
ayam dah nak mule berkokok but sampai sekarang aku still tak tidur lagi.berok aku dah lame berdengkur,aku kejutkan dia tadi,but dia tak bangun pon.mesej aku tak di balas and handphone aku menyepi macam orang bisu :\ sah sah dia tidur mati.hurm tak pela aku tahu dia memerlukan rehat yang cukup sebab pagi karang dia nak balik melaka.i miss u bie :'( baru sehari tak jumpa,dah rindu dekat you.lepas ni mesti i meroyan sorang sorang.err jom kawin bie!nak tak nak tak?hari hari kite boleh jumpe kan.tak de la kena berjauhan macam ni.atoto gataii nye aku ni =='!
okey now aku tak boleh tidur coz dekat kepale aku ni macam macam yang aku pikirkan.masalah rumah tangge?tak cukup duit nak beli susu anak?masalah batin?errr bukan bukan.tu semua belum masenya untuk aku pikirkan.but now aku tengah pikir pasal aku and berok aku tu.aku tak tahu kenape aku selalu layan berok aku terok sangat sangat.kadang kadang tanpe sebab aku suke cari pasal dengan dia :\ ade je point yang aku nak buat dia marah.
aku suke sangat buat dia marah gile gile.okey now aku nak cerita satu benda yang paling bodoh yang aku buat dekat dia.time tu dalam kereta dekat pahang,aku merengek dekat dia yang aku nak balik.aku mengade ngade macam budak kecik yang tak dapat susu.memang jijik lah perangai aku time tu.but dia cakap yang dia penat nak balik puchong malam ni.dia kata tunggu lah esok.tapi aku degil and pakse dia jugak.sampaikan 1 tahap tu aku maki hamun dia.but dia still diam je.aku ni pantang bile tengok orang tu tak bagi respon kalau aku marah.so ape lagi,aku mule mencari point nak buat dia marah lagi.hehe.
okey dia masuk kereta then aku mule kan pergaduhan lagi.sebelum tu dia duduk dekat luar kereta.masuk kereta je,aku cakap ape tah then aku baling handphone dekat dia.okey muke die mule macam singe.dalam hati aku dah cuak ni.aku maki hamun lagi dekat dia,then terus dia hempuk stereng kereta tu kuat kuat and marah aku.okey fine,aku terus rentap beg aku then cakap biar aku balik sendiri.terus dia tarik tangan aku tak bagi aku keluar dari kereta.dia cakap ni tempat orang jangan nak buat hal.kalau tak silap lah dia cakap macam tu.terus aku menangis weh.then time tu jugak dia pelok aku and mintak maaf sebab marah aku.dia cakap dia tak sengaje.
tapi aku tengah baran time tu,terus aku tolak dia.then dia terus drive kereta nak balik rumah nuar.time otw tu aku maki hamun dia lagi,sampai 1 tahap dia terus tengking aku kuat kuat.bapak kuat weh.sampai aku tersentap sangat sangat.then dia bawak kereta macam orang gile.aku yang duduk tepi dah cuak.dia bawak kereta mengalah kan formula one.sumpah aku takut sangat sangat.lepas dia tengking aku tu,terus aku menangis macam orang gila lagi.bongok punya berok.sampai hati kau tengking aku :'( then lepas tu dia try pujuk aku balik,but aku tepis tangan dia time dia nak pegang rambut aku.konon jual mahal la ni =='!
hurm sambil aku pandang ke luar tingkap berok tu membebel ape tah.membebel pasal perangai aku ni kalau tak silap.tapi aku buat bodoh je.malas aku nak dengar.and lame tu terus senyap je suasane dalam kereta,masing masing membatu kan diri.then tiba tiba aku rase sebak sangat sangat.terus aku paut lengan berok aku then aku cakap jangan lah marah aku lagi :'( dia terus usap kepale aku and mintak maaf dekat aku.omg so sweet weh!!jeles lah tu kan kan.korang ade?buekk.
sampai dekat rumah je aku tukar baju then makan malam dengan family nuar semua.lepas makan aku duduk dekat kerusi dengan berok aku sambil online,borak borak and tengok tv.then tibe tibe berok amek handphone aku then taip sesuatu.pelik owh.aku pikir ape lah budak sekor ni taip,and aku try nak tengok,but dia tak kasi.dah lepas taip tu baru dia bagi aku bace.textnya tertulis macam ni "happy anniversary syg <3" ya allah tak ingat langsung weh aku pasal tu.lepas bace text yang dia bagi tu aku terus senyum senyum kambing.sorry sayang.tak ingat pasal tarikh tu.i love you so muchh okey <3
sayang..i promise sangat sangat lepas ni,i tak kan buat you marah lagi okey.i tak mau cari pasal dengan you lagi.i janji,i akan ubah perangai i ni jadi yang terbest okey?i promise sayang!

#ceritaakudahmacamnovel#

Older Post | Newer Post