//Forever Imperfect



Novel -part 3-
Farhan bertungkus lumus menyiapkan kerja kerjanya.di dalam hatinye sudah runsing memikirkan nurin di rumah.farhan mula resah.jam di dinding menunjukkan angke 11.
"aku kena siapkan malam ni jugak data data ni semua.esok tansri nak tengok.aku harap nurin belum tidur lagi".farhan mengeluh melihat banyak lagi kerja yang perlu dia selesaikan.tibe tibe pintu di ketuk.
"hey far!kau tak balik lagi?zuhairi memulakan bicara.
"hurm belum lagi.banyak lagi kerja yang aku nak kena selesaikan.tansri nak tengok esok".
"owh yekew,kesian kau,ni aku ade buatkan air untuk kau,coffee frappucino kegemaran kau".
"ehh kau ni susah susah jela ery..pape pon thanks okey".ni tibe tibe baik dengan aku,ade makne ke?".
"ape lah kau ni far..kalau buat baik je,mesti kena ade makne lah eh?merepek jelah kau ni.hurmm far..aku still rase bersalah lagi dengan kejadian dulu.aku betul betul tak boleh lupekan ape yang aku dah buat dekat kau".so sorry far".
"benda dah lame ery..aku pon dah lame lupekan semua tu.lagi pon bukan kau sorang je yang su ade hubungan.ramai lagi.so memang betul ape keputusan yang aku buat ni.aku rase bersyukur sangat sebab aku terlepas dari permainan dia tu.dah dah kau jangan nak cakap pape lagi okey.aku tak nak dengar pape.hmmmm sedap betul lah coffee yang kau buat ni.macam anak dara yang buat".farhan ketawa.
"ahh kau ni.ade je nak kena kan aku.kau ingat aku ni zuhairiah ke ha?".
hahahahahaha mereka ketawa serentak.

Gedebukkkkk bunyi sesuatu yang kuat.farhan rebah dari kerusi kerjanye.
"far..aku mintak maaf far..aku terpakse buat semua ni.kalau tak aku yang mati far..."
farhan terjage dari tidurnye akibat kesejukkan.kepalenya terasa pening sekali.lantas dia terbangun dan terkejut.dia sedang berada di dalam sebuah bilik yang tak di kenal pasti tempatnye.dia mengucap panjang apabila melihat susuk tubuh orang yang sangat di kenalinya sedang nyenyak tidur di sebelah.
"ya allah su!ape yang dah jadi ni.macam mane aku ade dengan su?macam mana aku boleh berada di sini.ya allah".
suzana terjage dari tidur apabila merasakan tubuhnya di goncang dengan kuat.
"sayang...kenape you ni..i mengantuklah...you nak round ke due yer?" manje sekali suare suzana kedengaran.
"ehh su!!ape yang kau dah buat ni ha?ape yang kau plan kan ni!!!kau jangan nak main main dengan aku su!pangggggg hinggap satu tamparan kuat di pipi suzana.
"yang....sampai hati you buat i macam ni..you yang ajak i datang sini malam tadi.now you buat macam ni pulak dekat i?you dah tiduri i,you buat i macam ni kan.ape salah i far?you ingat i ni perempuan murahan ke far.sampai hati you buat macam ni.lepas you pakai i,you buang i macam ni".suzana berpura pura menangis.
"memang kau perempuan murah pon su!kau tak de maruah.sepatutnye aku yang tanye kau,kenapa kau buat aku macm ni?kenape su?ape yang kau nak dari aku ha???".
"aku nak kau far!aku nak kau dalam hidup aku!aku cintakan kau far..aku sayang kan kau..aku nak kau jadi milik aku..tolong bagi aku satu peluang far...please far..." suzana merayu.
"cukup lah su.perempuan macam kau ni,aku ludah je!last warning aku bagi,jangan sampai hidup kau merana nanti!!kau tolong jangan ganggu aku lagi!!". farhan berlalu pergi dari rumah tersebut.
"jage kau far..kau tak kan bahagie!!!!!!!itu janji aku.jerit suzana.

keadaan rumah farhan di ampang point sunyi dan gelap gelita.farhan membuka lampu ruang tamu dan melabuhkan punggungnya di sofa.kelihatan 101 masalah di wajahnya.
"ape yang aku harus lakukan.ape yang aku harus jawab dekat nurin nanti.ya allah,tolong lah hambe mu ini".sedang dia duduk merehatkan diri farhan terpandang sesuatu di atas meja."ya allah..masakkan nurin"..lantas farhan bangun dan membuka tudung saji yang menutupi lauk pauk itu.lalu dia menjamah sedikit makanan yang sudah tersedia di atas meja itu.
"abang mintak maaf yer sayang..." bisiknya di dalam hati.
selepas mambasuh tangan,farhan naik ke bilik.dia melihat nurin tidur dengan nyenyak sekali.dia membersihkan diri dan baring di sebelah isteri tersayangnye itu.dia menatap lame wajah manis isterinya itu.

Older Post | Newer Post