//Forever Imperfect



Novel -part 2-
"Sayang...abang dah balik..abang ade bawak buah kegemaran sayang,anggur!" abang beli dekat market putra jaya tadi.kebetulan abang lalu,so abang singgah la kejap.kesian isteri abang ni kan,teringin nak makan buah anggur dari hari tu lagi". farhan meletakkan anggur di atas meja lantas memeluk isterinya dari belakang yang sedang mencuci pinggan di dapur.
"ishkk abang ni,terkejut nurin taw,tak reti nak bagi salam ke,ni main terjah je,nasib baik nurin tak de sakit jantung.kalau ade lah tadi,dah lame nurin jalan terus taw tak".
"ala..abang excited sangat nak tunjuk ape yang abang beli untuk nurin,tu lah sampai salam pon lupe abang nak bagi".farhan tersenyum sambil memandang wajah nurin.mukenye yang putih melepak itu nampak manis sekali apabila tersenyum.tak mustahil ramai yang tergile gile kan farhan,di sebabkan ketampanan yang di milikinya.
"dah dah,abang pergi mandi dulu,dah bau macam ape je abang ni.nurin nak masak untuk makan malam ni.abang jangan ganggu nurin yer,kalau tak,ade yang kena puase karang".
"yelah yelah,abang nak naik atas dulu and nak mandi,sayang masak sedap sedap taw.farhan memberikan satu ciuman di pipi isterinya itu.
nurin hanye tersenyum dan menggelengkan kepale melihat gelagat suaminya yang rometik itu.di dalam hati,nurin bersyukur sangat kerana dipertemukan dengan lelaki seperti suaminya itu."nurin sayang abang sangat sangat" perlahan kata kata yang di keluarkan dari bibir nurin.

jam dinding menunjukkan angke 9.farhan dan nurin duduk di sofa sambil menonton televison.cerita titanic menjadi pilihan mereka pade malam itu.
"abang nak tahu tak,nurin sayang abang sangat sangat.abang jangan tinggalkan nurin macam dalam cerita titanic ni eh.kalau abang tak de kan,nurin tak tahu ape yang terjadi dekat nurin.tak de orang jage nurin,tak de orang nak buat nurin tersenyum,tak de orang nak buli nurin.mesti nurin jadi gile nanti".
"ishk sayang ni.ape yang sayang merepek ni ha?abang nak tinggalkan nurin pergi mane.sambil memeluk erat tubuh nurin."kapal titanic kan dah tak de,so kite tak kan jadi macam cerita titanic ni,sebab kita tak naik kapal".farhan ketawa kecil sambil mencuit hidung mancung nurin.
"abang ni kan!nurin serius tahu tak.maksud nurin..abang tak boleh pergi dulu sebelum nurin tahu tak!biar nurin je yang mati dulu.sekurang kurangnya nurin tak sedih.sebab nurin dah mati.
"habis tu,nurin nak abang lah yang sedih?tak de,tak de,macam cerita titanic ni,you jump,i jump.baru adil.baru lah same same tak sedih.betul tak sayang?" pelukkan farhan semakin erat.
"ape ape jelah abang ni,tapi yang penting abang janji,walauape pon yang terjadi abang jangan tinggalkan nurin.nurin tak boleh hidup tanpe abang,sebab nurin sayang abang sangat sangat.abang janji yer?" nurin tersenyum manis.kecomelan jelas kelihatan di wajahnye.
"yer sayang..abang janji..walau ape pon yang terjadi,abang tak kan tinggalkan nurin.sebab abang pon terlampau sayangkan nurin.nurin segalenye bagi abang.hanye maut dapat memisahkan kite".farhan tibe tibe sebak mengungkapkan ayat itu.farhan sendiri berase pelik kenape tibe tibe dia terase sebak.tetapi dia cube menutup perasaannye itu.lantas dia mencium leher isterinya dan memeluk seerat yang mungkin. nurin oh nurin..

"aku nak kau tolong aku jalankan plan ni.kalau tak rahsie kau yang curi duit syarikat tu,aku bongkarkan pada pihak atasan" suzana memulakan perbualan.
"kau jangan nak main main dengan aku su.kau ingat dengan ugutan kau tu,aku takut?kalau yer pon kau nak mintak tolong,tak boleh ke kau cakap baik baik".jangan sampai karang ade yang makan penampar kelakian aku ni".menyirap zuhairi dengan kata kata suzana itu.
"amboi amboi kau ni..ade hati nak nasihatkan aku pulak.kau kena ingat,semua rahsia kau,ade dalam tangan aku.jangan sampai hidup kau binase nanti" bentak suzana.
"yelah yelah su,ape yang kau nak aku tolong tu?penting sangat ke.tibe tibe je mintak bantuan aku.sebelum ni tak pernah pon".
"kau dah gile su!kau tahu kan yang dia sekarang ni dah mendirikan rumah tangge.dia dah bahagie dengan bini dia.tak kan kau tergamak nak buat macam tu?aku tak sanggup su.cukup lah sekali tu aku dah sakit kan hati kawan baik aku.cerita lame pon aku still tak boleh lupe kan,sekarang ni,kau nak aku sakit kan hati dia lagi?tidak su..aku tak boleh.
"okey lepas ni kau jangan salah kan aku kalau ade pape terjadi dekat diri kau". ugut suzana.
"okey okey,aku tolong.tapi hanye sekali ni saje okey?tapi kau janji jangan cerita dekat tansri pasal aku curi duit syarikat tu".lemah suara zuhairi berbicara.
"pape hal nanti,aku contact kau balik".suzana mematikan talian.
wajah zuhairi kelihatan amat kusut.terpancar kesedihan di wajahnya."maafkan aku far..aku terpkase"....

nurin mencapai telefonnya dan menaip sesuatu di kotak mesej
assalammuailaikum abang.maaf kalau nurin ganggu abang.abang busy ke?nurin just nak suruh abang balik cepat je nanti.sebab nurin rindu sangat sangat dekat abang.nurin bosan duduk dekat rumah ni.oh yer,nurin dah masakkan makanan kegemaran abang.ayam masak merah.abang balik cepat taw.ily abang.

tidak lame itu,kedengaran bunyi mesej dari telefon nurin.
waslm sayang..abang tak de lah busy sangat,abang tengah siapkan data data yang tansri nak kan ni.yer abang janji,lepas abang siapkan kerja,abang balik yer.abang pon rindukan sayang sangat sangat.ily too sayang.jangan nakal nakal.abang cinte kan sayang.
nurin tersenyum membace pesanan dari suaminye itu.lantas nurin terlelap di katil sambil tangannye masih memegang telefonnye.nurin oh nurin.

#bersambung#

Older Post | Newer Post