//Forever Imperfect



Novel -part 1-
Nurin tibe tibe terbangun dari tidur,lantas mencapai handphone yang berada di sisi katilnya.Nurin melihat pada skrin telefonnye.kosong..tiade pesanan sms dari sesiape pon.lantas hati nurin dilande sebak."abang....mane abang menghilang..kenape abang tinggalkan nurin..kenape abang..nurin rindukan abang..rindu sangat sangat...nurin terlena kembali dengan air mata yang masih mengalir di pipinya.sudah sebulan arwah farhan meninggalkan nurin kerana kemalangan.semuanye berlaku dengan pantas.baru sahaje 3 bulan nurin mendirikan rumah tangge.tetapi kebahagiaan yang diperolehinye tidak kekal lame.detik arwah farhan kemalangan sentiase bermain di dalam kotak minda nurin.hanya tuhan sahaje yang tahu betape terseksanya hati nurin untuk menerima takdir yang menimpanya.

"abang...boleh nurin tanye kenape semalam abang balik lewat?"
"semalam abang banyak kerja dekat office,sebab tu abang lambat balik rumah.kenape ni sayang..mesti sayang pikir yang bukan bukan..mari sini dekat abang..abang rindu nak manje manje dengan isteri abang yang sorang ni."
lantas nurin duduk di atas ribe farhan.
"tak lah,mane ade nurin pikir bukan bukan.nurin tanye je.sebab nurin kan isteri abang.salah ke nurin nak tahu?"sambil mencebikkan mulutnye.
"abang tak cakap pon salah..dah dah.jangan buat mulut macam tu,geram abang tengok!karang tak pasal pasal,ade yang dapat ciuman free dari abang".
"ishkk abang ni!cubit karang baru tahu,ingat nurin ni ape.anak patung yang boleh abang buat sesuke hati?"
"mestilah,nurin kan milik abang" sambil mencubit pipi nurin yang selembut kapas itu.
"dah la bang,jom kite masuk tidur,nurin dah mengantuk ni" nurin menguap menunjukkan yang dia sememangnya sudah mahu beradu.
"okey jom sayang" lantas farhan mendukung isterinya dan menuju ke katil.
"abang ni!!!
lampu di matikan.

suasane di dalam office farhan senyap sunyi.semua staff keluar untuk makan tengah hari.pintu diketuk dari luar
"yer masuk"arah farhan.
"sayang....kenape u still kerje lagi ni.you tak letih ke?"manje sekali suare suzana.
"kan i dah cakap jangan ganggu i lagi!you tak faham bahase ke?i dah kahwin,i dah ade bini.tolong jangan ganggu i lagi.please suzana!tengking farhan."
"tapi sayang..i tak boleh lupekan you..i rindu sangat sangat dekat you"please bagi i peluang untuk buktikan cinte i ni.i janji,i tak kan sia sia kan lagi peluang yang you bagi".sambil memeluk farhan dari belakang.
"ehh you ni dah gile ke!ape orang cakap if nampak kite berdue dalam bilik ni".sambil menolak suzana jauh darinye."sekarang ni please keluar dari bilik i,sebelum i heret you keluar!"
"okey okey i akan keluar,tapi you tunggu jelah balasan yang you akan terima nanti!"suzanan tersenyum sinis sambir berlalu pergi.
farhan duduk di kerusi sambil memicit micit kepalenye yang tidak pening itu.kusut sekali wajahnye dengan tingkah laku suzanan tadi.suzana merupekan bekas tunangnye dulu.mereka telah putus tunang 2 tahun yang lalu,akibat kecurangan yang dilakukan suzana.suzana telah di tangkap khalwat bersame kawan baik farhan,iaitu zuhairi.hanya allah tahu betape kecewanya farhan bile di sampaikan berite yang agak mengejutkan itu.

"Su..why you buat i macam ni,why suzana!cube cakap dengan i.kenape you tergamak buat i macam ni.apa salah i su!i boleh terime lagi,if you di tangkap dengan orang lain,but ini dengan kawan baik i sendiri!apa salah i..."
suzana hanye duduk membatukan diri.tidak berani langsung untuk memandang wajah farhan yang bengis itu.
"i mintak maaf far,i tak de niat nak buat you macam ni.dia yang perangkap i!i tak tahu ape ape far.dia dajal i.please percaye cakap i.please....
"dah su,cukup lah!aku tak kan dengar apa apa lagi dari mulut kau tu!mulai dari sekarang kau bukan lagi tunang aku!kau jangan cari aku lagi.aku tak nak kenal lagi dengan perempuan murahan macam kau ni! tengking farhan dan meninggalkan suzana dalam keadaan yang terpinga pinga.

#bersambung#

Older Post | Newer Post