//Forever Imperfect



Shittt!benda di luar jangkaan telah berlaku.aku gaduh dengan housemate aku sendiri.aku tak nak salahkan sesiape.mayb time tu aku tengah tension sangat,then dia datang dekat aku and potpet dekat telinga aku.aku yang tengah panas ni,tak boleh terima ape yang dia cakap.sebab dia cakap benda yang tak betul.dia cakap aku sanggup buat kawan aku macam itu lah,macam ini lah.ape yang aku buat?aku sendiri tak faham.aku rase masalah ni kecik je,but cara dia cakap macam kesalahan aku ni membunuh orang je.dia salah salah kan aku itu ini.kau kena faham kenape aku nak balik tadi.yer kau cakap baru sekali berok buat aku macam tu,tapi aku tak boleh terima.dia yang ajak aku lepak,tapi dia cakap benda benda yang menyakitkan hati aku.aku rase macam tunggul je dekat situ.tak de function aku nak lepak.lagi pon aku sakit perut sangat sangat time tu,salah ke aku nak balik rumah?salah ke?lepas berok buat macam tu,aku rase sebak gile.aku rase nak menangis.tak kan aku nak menangis depan dia rite?so tolong faham aku.kau cakap "berok buat kau macam tu,kau dah nak tersase semua,selama ni ape yang kau buat,kau tak pikir" yer aku tahu ape yang aku buat!tapi tu semua cite lame kan.lagi pon sekarang ni aku dah tak de pape lagi dengan dia.perlu ke kau nak ulang benda yang same setiap hari,setiap mase,setiap saat!
perlu ke kau nak salahkan aku hari hari.sekali cukup lah,tak perlu ulang banyak kali.aku sendiri pon tension bile dengar.aku selalu layan berok macam tu sebab aku nak dia benci aku.aku tak nak dia ade perasaan sayang dekat aku lagi.sebab kau sendiri tahu kan aku tak de perasaan dekat dia langsung.aku nak dia benci aku,bile aku buat macam macam dekat dia!selame ni bile najwa ajak aku lepak semua.aku macam malas join rite?sebab aku tak nak dia mengharap pape lagi dekat aku.bile aku layan dia baik baik,cakp aku bagi harapan lah,ape lah.sebab tu aku try nak jauhkan diri dari dia.but bile aku tak nak lepak same same,mule lah cakap aku itu ini.kau ingat aku boleh tahan?selama ni aku bersabar je.jangan ingat berok selalu tolong ko,baik dengan korang, and buat macam macam,korang boleh sentiase nak bekup dia.semua kesalahan tunding dekat muke aku.sabar aku pon ade batasnye.cakap sekali sudah.tak perlu nak cakap 10 kali.aku dengar pon serabut tahu tak.
selame ni kau ade masalah dengan bf kau,kau share story,kau buat bf kau naik angin semua,pernah aku nak salah kan kau?pernah tak?pernah aku cakap kau itu ini.aku rase tak pernah.walaupon tu salah kau,tak de aku nak bebel bebel dekat telinge kau.tapi kalau aku?macam macam kau cakap.kau selalu pangkah aku.kenape?kenape kau macam tak puas hati dengan aku.selama ni aku pendam je,sebab aku malas nak cakap pasal ni.aku tak nak kite bermasam muke,sebab aku rase,aku dengan kau agak rapat jugak.aku dah anggap kau kakak aku.sebab umur kau 19.selame ni aku bersabar je.aku tak tahu kenape kau suke buat aku macam ni.kalau aku cakap benda yang betul,selalu kau tak nak terima.padahal aku cakap benda kenyataan.tapi kau tunjuk pandai.kau potong cakap aku.kau cakap,macam kau tahu semua benda.ape ni semua?aku cakap benda yang betul.macam birthday bf kau.aku dah cakap dekat bukit ampang tak de tempat nak sambut birthday.sebab aku pernah pergi.tapi kau potong cakap aku.kau cakap,kau pernah pergi sane banyak kali.kau tahu tempatnye.wtf?terbukti bile kite pergi hari tu.kau jumpe tempat yang kau nak sambut?tak de kan.semua lereng bukit je yang ade kan.tu lah,aku cakap kau ni suke tunjuk pandai.ni baru aku bagi 1 contoh.sebenarnye banyak lagi yang aku pendam.
okey sambung cite tadi balik,lepas aku balik rumah semalam,dia potpet dekat telinge aku lagi.terus aku baling handphone dekat dia smpai berkecai and batery aku hilang T.T then time tu aku macam kena rasuk,aku tengking dia and jerit kuat kuat dekat dia.sumpah aku tak sedar langsung time tu.mayb aku terlampau kusut and serabut.lagi lagi aku penat baru balik time tu.hurm serius aku tak jangke benda tu berlaku.aku tak sedar.sekarang ni aku dah luahkan semua nye.aku harap kau tak amek hati dengan ape yang aku tulis ni.sebab aku nak cakap dekat kau,aku tak de kekuatan.aku takut benda bertambah terok.kau taw lah kan aku ni emo sikit.just blog ni jela tempat aku meluahkan semuanya.aku nak mintak maaf if selame ni aku ade buat salah dekat kau.aku harap lepas cuti ni kite,macam dulu balik.aku sayang kau sangat sangat :')

#nakbalikrumah#

Older Post | Newer Post