//Forever Imperfect




Tangan ni rase macam nak capai handphone and text dia je.but aku tahan.tahan perasaan aku ni.sebab dia dah cakap macam tu.so tak kan aku nak text dia?ape yang dia cakap lak nanti.arghhhh tension aku.kalau dia nak macam tu,aku ikot jelah.sebab tak kan aku nak pakse dia kan.aku takut dia semakin tertekan.so baik aku sabar and tunggu je.walaupon dah rase perit gile sekarang ni.sabar zura,sabar okey.kau kan kuat :') yer aku kuat.tapi aku tak tahu sampai bile aku boleh bertahan.aku takut nanti aku akan jatuh jugak akhirnya.errr tolong aku.aku perlukan someone untuk settle kan masalah ni.tapi siapa?hurmm tak de sesiapa pon T.T masalah ni aku sorang je yang kena settle.aku dah terperangkap dalam 101 masalah yang susah nak cari jalan penyelesaian nya.aku tahu ape yang terjadi ni semua ade hikmah nye.sekarang ni aku just kena bersabar je dengan ujian ni.lepas ni mesti aku akan dapat kebahagiaan.mesti punya.kan kan? :') korang ni iyer kan lah.jage lah sikit hati aku ni T.T errr tengok aku dah jadi gile $%*($%*&#!

hurm bile dah jadi macam ni buat kan aku teringat dekat ex aku.ex yang aku couple 3 tahun.buat aku rse nak cerita pasal dia sekarang ni.dulu aku couple dengan dia sebab kan aku fall in love dengan dia time dalam chat.mase tu aku main mlife.main dekat dalam handphone.free pulak tu.so gatal gatal nak cube.then aku kenal dengan dia.aku kawan dengan dia.mase tu dia dah ade gf.sampai lah satu hari aku rase macam something.aku rase macam aku ade perasaan dekat dia.setiap mase bile online aku tertunggu dia online jugak.sejak dari tu kita orang semakin rapat.sampai lah 1 hari aku jumpa dia dekat midvalley.first time jumpe ni beb.time nak balik dia bagi aku bear.omeyy :) then bile dah balik rumah,aku rase perasaan semakin kuat.angau gitu x) then malam tu dia text aku.dia luahkan ape yang dia rase jugak.hari lain kite orang text, dia bagi tahu yang dia dah clash dengan gf dia.sebabkan banyak krisis.okey tak lame lepas tu kite orang couple.mase tu dalam bulan 12.then  aku yang tengah angau bercinta ni rase bahagie sangat sangat.but makin lame dia semakin berubah.text jarang,call ape tah lagi.sampaikan seminggu dia menghilang macam tu.

dalam seminggu tu aku rase terseksa gile gile.aku nak cari dia,but dia hilang ke mane pon aku tak pasti.aku call tak dapat,text pon tak reply.hurm aku terus rase malu nak cari dia lagi.aku just tunggu je.sampai lah satu hari aku dapat 1 text.dia mintak clash.aku terus terkedu.sebak tu jangan cakap lah.memang rase nak meraung,aku tanya kenape,dia cakap yang kite orang jauh.so buatkan dia bosan.dia tak boleh couple jauh.kata nya lah!dia stay seremban and aku pulak stay kkb.memang jauh.tapi aku tak kesah dengan semua tu,lepas dari tu aku terus cakap okey kite clash.sebab kalau orang dah tak nak,tak kan nak pakse kan?then dia cakap bye.err?macam tu je.ya allah aku mase tu dah la tengah betul betul sayang kan dia.tibe tibe dia macam ni.aku ingatkan dia sayang kan aku jugak.tapi aku salah.sejak dari tu aku selalu tunggu dia.tunggu dan tunggu.bile online buka profile dia and tengok dia online ke tak.bear dia,aku selalu pelok.setiap hari aku tertunggu mesej dari dia.mana lah tahu dia tanya khabar ke tak.tapi langsung tak de text dari dia.

aku tunggu sampai 5 bulan.aku bangun pagi tu nak pergi sekolah.then aku nampak 1 mesej ade dekat handphone aku.aku pon capai and tengok.terus aku rase macam kena sakit jantung.ya allah dia mesej aku.dia  tanye aku dah tidur ke.kalau ade kredit jangan lupe mesej dia nanti.dia nak story aku suatu benda.balik sekolah je aku terus topup and mesej dia.memang rase excited gile.kite orang pon text sampai malam.dia cerita yang dia clash dengan aku sebab time tu perangai dia tengah teruk.dia amek dadah and jual dadah.time tu aku rase macam errrr -.- tak tahu nak cakap macam mane.then dia cakap yang time tu jugak dia couple balik dengan ex dia.sebab dia kesian dekat ex dia.then dia cakap yang dia dah tak buat semua tu lagi.dia dah berhenti.and malam tu dia mintak couple dekat aku balik.happy memang happy.sebab aku still sayangkan dia lagi.buat aku keliru,patut ke aku terima.aku takut dia kecewa kan aku lagi.okey aku terus cakap dekat dia."aku takut kau tinggal kan aku lagi" then dia cakap yang kali ni dia tak kan buat aku macam tu lagi.

okey aku terima dia malam tu.11 hb 5 kite orang couple.tak sia sia penungguan aku selama ni.
sampai lah nak masuk tempoh 3 tahun kite orang couple macam macam dugaan yang datang.air mate ni setiap malam mengalir.baru aku tahu perangai sebenar dia macam mane.panas baran,kuat maki,jeles yang melampau and macam macam lagi.aku online dia marah,aku chat dengan laki memang kena maki lah.friends myspace aku ramai lelaki,dia marah.yang tak boleh bla dengan bf akak aku pon dia nak jeles.and bile aku cakap pape dia tak pernah nak faham and percaye.kalau aku sumpah bagai pon dia tak percaye.and selalu cakap aku suke bagi macam macam alasan.hanye allah tahu je perasaan aku mase tu.sayang punya pasal aku sabar je.maki hamun semua dah sebati dalam diri aku.anjing babi bodoh sundal semua tu perkara biase bagi aku :') sampai lah satu hari dia doa kan aku kena rogol ramai ramai.hurmm aku sabar je dengan ape yang dia cakap tu.aku tak peduli langsung ape yang dia nak cakap.

lame lame bile dah jadi macam ni,buat aku macam giveup gila.and aku ade layan laki lain.but just friend.dia dapat tahu and mintak clash dengan aku.tapi aku still pertahankan hubungan kite orang.and dia maafkan aku.but dia cakap yang dia tak kan layan aku macam gf.tapi macam p______!okey aku sanggup,asalkan dia terima aku balik.sejak tu maki hamun 24 jam selalu keluar dari mulut dia.hurmm stupid rite?ade cerita yang aku tak boleh cerita dekat sini.sebab aku rase agak melampau kot.lepas aku habis sekolah aku teringin sangat nak kerja.walaupon ayah aku tak bagi.tapi aku nak jugak.sebab aku nak cari pengalaman.sampai lah aku dapat kerja sebagai pramusaji.aku dengan kawan kawan aku kerja dekat situ.best sangat sangat.chef dekat situ ajar aku masak,and caring gile.ade 4 orang chef dekat situ.cik edy,bro,abang din and abang aril.dorang baik sangat sangat.serius aku sayang dorang!bile aku kerja dekat situ,perempuan just ade 4 orang termasuk aku.semua kawan kawan aku.yang lelaki pulak ade berape belas tah.sebab sebelum ni tak de lagi perempuan yang kerja dekat situ.so kite orang berempat orang first.

dah lame kerja tu aku rapat dengan sorang lelaki ni.baik memang baik.tapi sebagai kawan jela.sebab time tu aku still dengan bf aku lagi.tapi mase tu aku dengan bf aku dah tak macam dulu lagi.semakin teruk.dia dah tak contact aku.umur dia 19 time tu.but dia just duduk rumah and tak keje langsung.topup sebulan sekali.mesej memang jarang lah.then aku semakin tak tahan.aku mintak putus pulak.but dia tak nak.dia suruh aku berhenti kerja.dia cakap aku dah jumpa jantan lain.dia siap menangis and merayu suruh aku berhenti kerja jugak.tapi aku rase dah tibe mase nya aku buat semua ni.aku dah tak perlu jadi orang bodoh macam dulu.nak ikut telunjuk bagai.and kite orang clash.memang lepas tu macam macam sumpah seranah yang aku dapat.tapi aku chill je :') hurmm.so lepas ni aku harap penungguan aku untuk dia tak sia sia.aku harap dia datang balik dalam hidup aku.aku harap sangat sangat.weh kau.aku rindu kau lah itik :') okey bhaii.

#comeback#

Older Post | Newer Post