//Forever Imperfect



Fall in love with you.

Tak tahu nak cerita macam mana, nak explain macam mana, tapi now just nak cakap yang aku fall in love with someone. hewhewhew~ Tapi perkenalan kita orang ni sangat sangat pelik. Lepas aku break up with m***, adik tiri dia kenalkan aku dekat someone. Memula aku macam tak berminat, yela orang yang ada dengan sekeliling aku pon, aku tak layan, apa tah lagi nak kenal dengan someone yang tak pernah jumpa ni. Then mimi terus sent picture dia dekat wassap aku. First yang aku cakap dalam hati "ishkkk tanak lah, hensem sangat ni, rasa macam tak layak je nak berkawan" HAHAHA seriuss tu yang aku terpikir bila tengok gambar dia. then entah macam mana kita orang contact antara satu sama lain, then untuk pertama kalinya malam tu dia tiba tiba call aku. DAN yang tak boleh blanya dia gelak bila dengar suara aku. okey bukan dia seorang je yang pernah gelak tapi ramai lagi. Bila aku tanya dorang kenapa gelak? ada yang jawab "suara macam anak buah i je" "ingatkan budak kecik mana" "suara macam budak darjah enam" and bla bla bla. Hmmm tak pe lah, nak buat macam manakan, okey la tu sekurang kurangnya lain dari yang lain. hehe. Okey sambung balik, kita orang pon borak borak la malam tu, memula memang la rasa macam janggal, tapi lelama rasa makin selesa bila kita orang dah start gelak gelak bagai. Then masa tu just terasa macam dah 10 tahun kenal. Memang selesa sangat! jenis aku if baru kenal, maybe aku akan banyak diam, tapi nasiblah dia jenis yang banyak cakap, so buat aku rasa macam tak kekok bila nak otp dengan dia. Hari berganti hari kita orang still contact macam biasa, then sampailah satu hari aku dengar berita dia kemalangan. Huwaaaa rasa terkaku dengar berita macam tu, dah la masa tu aku dekat luar dengan kengkawan, then dengan batery lownya, hati ni memang gelisah and tak tentu arah. Sebelum tu setiap malam dia akan sentiasa call aku, bila dengar dia kemalangan macam ni, maybe aku akan kesunyian buat sementara waktu. tapi even dia sakit sakit pon, still contact and call aku lagi. Terharu sangat! sakit sakit pon still call aku setiap malam. Syukur sangat sebab Allah still panjangkan umur dia, ikotkan hati rasa nak je jumpa. tapi bila terpikir jarak batu yang memisahkan kita orang, hurmm just tanya khabar dari jauh je yang aku mampu
*lap air mata*

Older Post | Newer Post