//Forever Imperfect



Traveling to Indonesia





Kali kedua jejakkan kaki ke indonesia, dulu last pergi time sekolah, sanggup tu tak ambil exam sebab pergi holiday. nasib baik cikgu-cikgu semua okey je :P kalau dulu pergi dengan family atok and cousin, now pergi dengan my sis and brother in law je. Banyak dah perubahan bila pergi kali kedua ni. Barang-barang macam biasa la makin mahal, yang murah pon kain-kain nak buat baju kurung. Kalau nak beli seluar jenis levis or what, better beli dekat malaysia je, sebab harga seluar dorang yang jenis branded  macam tu lagi mahal dari sini. Makanan macam biase la pilihan utama nasi ayam penyet, then nasi padang, lagi satu korang kalau datang sini wajib beli pisang salai. Kalau tengok memang kurang berselera sikit, tapi bila dah makan not bad la, sedap jugak. rasa macam pisang goreng. Kalau orang lain sampai berkotak-kotak dorang beli bawak balik malaysia. So korang  must try okey! Lagi satu benda yang paling best dekat sini, setiap kedai mesti ada wifi untuk customer, so memang senang la if nak update apa-apa masa shopping, then selain tu, dekat customer pon dorang jamukan dengan air and makanan yang sedap-sedap gitu. sambil shopping pilih kain, sambil tu dok makan-makan. Patut Malaysia pon kena buat macam ni. HAHA, btw thanks dekat pemandu kita orang Ayong sebab layankan kerenah kita oang ni, siap bagi aku pinjam sim dia lagi masa dekat hotel, sebab wifi problem. Hope nanti dapat jejakkan kaki lagi dekat sini.



Older Post | Newer Post